Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: header

AED`S IN Oirschot van levensbelang.††††††††††† Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: image004

Op advies van het Rode Kruis afdeling Oirschot, EHBO vereniging Oirschot en EHBO vereniging De Beerzen, is binnen de gemeente Oirschot in 2007 een werkgroep opgericht die tot doel had de haalbaarheid te onderzoeken tot het plaatsen van AEDís (Automatische Externe Defibrillator) binnen de gemeente Oirschot.Dit heeft geleid tot het realiseren van een uitgebreid netwerk van AED`s in Oirschot.

In september 2008 zijn 15 AED apparaten ontvangen. Dit is mogelijk gemaakt door de financiŽle steun van Rabobank Het Groene Woud Zuid. Ook hebben particulieren,scholen en bedrijven besloten tot het aanschaffen van een AED.Nu in 2012 is het totale AED`s in de gemeente Oirschot gekomen op meer dan veertig apparaten.

Inmiddels zijn ruim 200 gediplomeerde EHBO-ers opgeleid tot AEd bediener. De beide EHBO verenigingen in Oirschot beschikken ieder over AED`s, die ingezet kunnen worden tijdens (sport)evenementen.

Het moge duidelijk zijn dat het inzetten van AED apparatuur en gediplomeerde AED bedieners een prima aanvulling is op het ambulance personeel.

Zoals bekend zijn de eerste zes minuten na een hartfalen waarbij AED apparatuur ingezet moet worden van levensbelang.

Aangezien de aanwezige EHBO-er(ster) ter plekke is tijdens (sport)evenementen kan het inzetten van AED apparatuur van levensbelang zijn.

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: image003

††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††